Прохання підтримати Петицію про присвоєння звання Героя України (посмертно) Сезіну Сергію Івановичу

14.10.2024

Прохання підтримати Петицію про присвоєння звання Героя України (посмертно) Сезіну Сергію Івановичу

На прохання дружини, батьків, рідних та близьких, друзів та колег просимо підтримати Петицію про присвоєння почесного Героя України (посмертно) захиснику нашої Батьківщини, старшому солдату 133-го окремого батальйону територіальної оборони 114 ОБрТрО Сезіну Сергію Івановичу (позивний «Azi»).

В звичайному житті він був юристом, був одним із засновників юридичної компанії “Ларіонов і партнери”, але виявився справжнім воїном в душі. Більше двох років він щодня відстоював нашу свободу та взагалі існування.

З першого дня повномасштабного вторгнення Сергій прийняв військову присягу та приступив до виконання військових обовʼязків розвідника, з березня 2022 року – старший навідник мінометного взводу, у червні 2022 року – розвідник-кулеметник, з грудня 2022 – снайпер 2 категорії у 128 батальйоні територіальної оборони Дніпровського району м. Києва, а згодом продовжив виконувати обовʼязки снайпера у складі 133-го окремого батальйону територіальної оборони 114 ОБрТрО.

Сезін Сергій Іванович був нагороджений почесною відзнакою командира 128 ОБТрО (наказ N 184 від 14.10.2022) та почесним нагрудним знаком Головнокомандувача Збройний Сил України «Сталевий хрест» (наказ N 189 від 29.01.2023). За роки повномасштабного вторгнення воював на Київщині, потім на Харківщині, Донеччині, Чернігівщині, Херсонщині та Луганщині.

«Сергій казав, щоб ми не переживали за нього, бо він найстрашніший звір у тих лісах та посадках, але, на жаль, ворожа артилерія та дрони звірів не бояться. У своїй роботі він завжди відстоював інтереси своїх клієнтів із небаченою наполегливістю та завзятістю, вигадуючи різні варіанти вирішення проблеми для отримання бажаного результату. Але, оскільки окупантам байдуже до наших законних прав і свобод, після початку повномасштабної війни він, ні на мить не задумуючись, узяв до рук зброю, і пішов захищати нас в інший спосіб. Сергій міг працювати у штабі, займаючись підготовкою документів, але вирішив боротись із ворогом зі зброєю в руках. Його наполегливість, завзятість, допитливість, почуття справедливості, багата уява та бажання розібратись у чомусь досконально, допомагала йому не лише в роботі юриста, а і на війні», – згадує його дружина Інна.

Сергій Сезін загинув 03.07.2024 під час виконання бойового завдання у населеному пункті Невське Сватівського району Луганської області, до останнього подиху захищаючи українську землю, культуру та мову.

Побратими згадують його як справжнього професіонала, у якого було чому повчитися, як харизматичного воїна, який міг підняти бойовий дух побратимів, як невтомного борця за правду, свободу і справедливість, а також як ерудовану, надійну, веселу, оптимістичну, непосидючу людину шаленої енергії з великим серцем та нестримною уявою. Він був асом своєї справи, до якої прикладав багато часу та зусиль.

Сезін Сергій Іванович (Azi) – справжній Герой, який заслуговує найвищої державної нагороди України – Героя України (посмертно).

Залишилось не так багато підписів. Давайте зробимо усе залежне від нас!

Щоб підтримати петицію, необхідно перейти за посиланням:

https://petition.president.gov.ua/petition/231736

Будемо вдячні за кожен ваш голос!

Вічна слава та памʼять Герою!

Новини партнерів та ЗМІ